Christer Lindarw 

– född i Eskilstuna, kläd­designer och Sveriges mest kända dragshowartist och skapare av Af­ter

Dark. Christer  är utbildad på Designskolan Beck­mans i Stockholm. Förutom de kostymer han kreerat till After Dark har han designat scen­kostymer till artister som Lill-Babs, Lisa Nilsson, Jill Johnson, Jan Malmsjö och Povel Ramel samt den berömda special­klänning som värdinnan Lill Lindfors (med av­sikt) tappade under Eurovision Song Contest 1985. Han har också skapat kostymer till bl a Pelle Svanslös och Frankenstein på Kungliga Operan. Han scendebuterade 1976 iWild Side Story. Första stora showen med After Dark hade han på Hamburger Börs 1980. Under den internationella scenkarriären började han även sjunga med egen röst. Han och Lasse Flinckman kom under artistnamnet “After Dark” på tredje plats i Melodifestivalen 2004 med låten La dolce vita. Lindarw sjöng även i Melodifestivalen 2007 med låten Åh, när ni tar saken i egna händer. Redan 1985 medverkade han i tv-filmen August Strindberg: Ett liv och senaste tv-sammanhanget var Stjärnorna på slottet i SVT under 2011-2012
     
 

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson

– född i Furuvik, artist, designer och skräddare. Invald i Stockholms Skräddarmästar Gille 1999. Han är även utbildad typograf och art director. 1979 var han med och startade dragshowgruppen Surprise Sisters. Under 1980-talet var han en ofta anlitad manlig stripteaseartist. Under 2011 medverkade Babsan i Melodifestivalen med bidraget Ge mig en spanjor. Han har bl a skapat kostymerna till Rent, Trollkarlen från Oz, Pippi Långstrump, Karlsson på taket och erhållit privatteatrarnas pris Guldmasken bästa kostym för bl a Grease 1991, Stars 2004, The Producers 2009 och Obesvarad kärlek 2010. Han började sin bana som tävlingsdansare i Gävle och blev juniormästare i tango och modern vals.

     
 

Christian Larsson

- född och uppvuxen i Stockholm. Jobbat som dansare sedan 1987 med bl a Melodifestivalen och Sikta mot stjärnorna. Dansade med Carola på “Fångad av en stormvind-turnen” i Sverige och Europa. Har showat utomlands i Italien, Schweiz och Spanien. Genom åren har Christian hunnit dansa med hela Sveriges artistelit.

     
 

Conny Bäckström

- utbildad på Balettakademien och Mikas Make-up Academy i Stockholm. Med i After Dark-ensemblen sedan 2004. Har vidare medverkat i musikaler som Chicago, Garbo och The Producers. För rollen Angel i Rent blev han Guldmasken-nominerad 2001 och fick Riks­teaterns pris för bästa manliga biroll 2002. Conny är också make-up artist och har gjort bl a Fashion Week, Elle-galan, Gustavsson 3 tr och var make-up chef på IDOL 2011. Med Nicklas Sundför har han dragshowgruppen Dark Ladies, som vann QX-s pris för Årets Drag 2011.

     
 

Jacob Sibirzeff

- utbildad på Lasse Kühlers Dansskola och Base 23 i Stockholm samt dansklasser i New York och Los Angeles. 2010 dansade han på ett av världens största kryssningsfartyg, Crown Princess i Västindien och USA. Han har också medverkat i bl a Allsång på Skansen, Faddergalan, Fotbollsgalan, med Idol-vinnaren Marie Picasso och i Melodifestivalen i både Sverige och Norge samt i musikvideor och reklamfilmer för MQ, McDonald's, Judith & Judith (Com Hem) och Let's Dance samt är även assistent till moderna jazzduon Subjazz

     
 

Dennis Bröchner

- född och uppväxt i Helsing­borg. Har arbetat med dragshow sedan 1999, tio år med gruppen Champagne Safari i Skåne och sedan flytten till Stockholm 2009 samarbetat med Dark Ladies och Diamond Dogs. När han inte står på scenen frilansar han som stylist inom musik och mode och har sin bas hos det svenska märket Acne Studios. 2012 är året då han tar klivet in i After Dark: ”fantastiskt att arbeta med dessa giganter inom svensk showbiz!”

     
 

Gustav Lagerträd

- född i Örebro, har jobbat med dragshow i dryga sex år och sedan 2006 i gruppen Fashion Pack och även i andra sammanhang runt om i Sverige. Parallellt med showandet arbetar Gustav som frisör, för tillfället i Örebro.

     
 

John Ljunggren

- har jobbat som dansare sedan 1987 och var med i After Dark första gången 1991. Han har tidigare medverkat i musikalerna Cats, West Side Story och Phantom of the Opera m fl. På scen har han också synts med bland andra Joe Labero och Lena Philipsson. John har även medverkat i produktioner som Sikta mot stjärnorna, Showstoppers och Melodifestivalen.

     
 

Michel Franco

- utbildad på Lasse Kühlers Dansskola och på internationell kurs på Broadway Dance Center i New York 2007. Med sitt eget danskompani “P*fect”, som är välbekant på den svenska dansscenen för sina innovativa koreografier med inspiration av voguing och waacking, har han  bl a medverkat i Melodifestivalen med Hanna Lindblad, Stockholm Fashion Week, Juste debout i Paris, Stockholm PRIDE, Guldknappen samt varit förband till Lady Gaga.

     
     
 

Nikola Stankovic

- född i Nybro, utbildad på musikgymnasiet i Karlskrona och Balett­akademiens musikalutbildning i Göteborg. Tävlingsdansade som junior i Latin & Standard, swing, salsa. Medverkat i uppsättningar som Grease, Hair, Animalen och nu senast Mamma Mia! i Köpenhamn och i Århus. Dansade 2010 och 2011 på GöteborgsOpe­rans sponsorgala och har även spelat revy och fars i Kalmar.

     
 

Nils-Albert Eriksson

- född i Lycksele, utbildade sig till danspedagog på Danshögskolan i Stockholm. Med i Frilance Dance & Co med dansare från Operabaletten och Balettakademien 1973. Med i After Dark sedan starten 1976 och har även gjort koreografier till showen. 1977 var han med och öppnade ”Lido de Paris” där han jobbade i ett år. Koreograferat visningar för bl a H&M, NK, Björn Borg samt koreografi och regi till musikaler och shower som Galanta Damer på Bacci Vapen och Trägårn i Göteborg samt jobbat med Rhapsody in Rock, Toner för Miljoner, Melodifestivalen, Carola m fl. Är också konservator och utställningsdesigner med utställningar på Dansmuseet och Kungliga Operan på meritlistan.

     
 

Sandro Skagerberg

- född i St Petersburg med italienskt blod i släktträdet men uppväxt i den svenska Eden! Har dansat bakom artister i bl a Melodifestivalen (Loreen), skådespelare i uppföljaren om Johan Falk och som modell marscherat på modevisningar bl a. Fashion Week m m. Tidigare elitgymnast, ibland slår det slint och han hamnar upp och ner! Helt enkelt en karismatisk och mycket passionerad för det han gör!

     
     
 

Mathias Singh

- har arbetat med dans i snart 15 år.
Han har gjort musikaler som West side story och Grease, medverkat i Ladies night, melodifestivalen som en av medlemmarna i Star pilots, varit barnprogramsledare för Lattjolajban.
Mathias har 20 års erfarenhet av kampsporterna Kung fu och Tae kwon-do och arbetar sedan 12 år tillbaka som danslärare och kick 'n box insruktör. Han är även chefsredaktör till danstidningen 5678 och på somrarna arbetar han med barn och ungdomar.

     
     
 

Urban Haglund

- kommer från Jönköping och är utbildad vid Balettakademien i Stockholm.  Genom åren har han medverkat i ett flertal shower och musikaler och debuten gjordes i Malmö i Hair 2003. Efter det har det också blivit, Fame, Sweet Charity, Singin in  the rain, West Side Story och Mamma Mia i Oslo. Han medverkade också i shower som Kikki Bettan och Lotta och Uggla Rheborg Ulveson. Han har också jobbat och koreograferat för Wallmans Salonger och har koreograferat ett bidrag för irländska melodifestivalen.  
Innan karriären tog fart tävlingdansade han där han har 2 SM-guld i Boogie Woogie som junior som främsta merit och var topprankad i bugg, dubbelbugg och boogie woogie.

     

 

Manus/regi: Christer Lindarw, Kent Olsson

Koreografi: Tine Matulessy, Vera Prada, Zain Odelstål

Kostymdesign: Christer Lindarw

Foto: Peter Knutsson

Ljuddesign: Oskar Johansson

Ljusdesign: Arne Dahl

Videoproduktion: Abstract

Producent: LIOL  Production AB